HUIDVERBETERING

Waarom kiezen voor huidverbeterende behandelingen?


Deze behandelingen streven ernaar om de huid gezonder te laten functioneren. Een mooie huid kan men alleen bekomen indien de huid gezond is.

Huidverbetering is tegenwoordig zeer gewild en het aanbod is zo ontzettend groot dat de juiste keuze maken zeer moeilijk wordt. Ons instituut heeft ervoor gekozen om alleen behandelingen aan te bieden waarvan de werking eerst farmaceutisch en dermatologisch onderzocht werden en in theorie en praktijk bewezen was.

Deze behandelingen zijn meestal intensiever en grondiger vergeleken met een schoonheidsbehandeling.

Met Restyled Beauty willen we ons zoveel mogelijk blijven focussen op het gebied van de gezondheid van de huid. We willen niet alleen huidklachten verminderen, maar willen ook helpen om de huid in optimale conditie te houden.

Maar voor een bezoek aan Restyled Beauty moet je dus niet persé een huidklacht hebben. Op onze website leggen we uit welke huidverbeterende behandelingen jouw huid een bepaalde uitstraling kunnen geven en je hierin begeleiden om tot een optimaal resultaat de komen.
Wat is huidverbetering?


Huidverbeterende behandelingen zijn vooral gericht op:

  • Het versnellen van de celdeling m.a.w. vernieuwing van de opperhuid en minder dikke hoornlaag (minder kans op mee-eters).
  • Prikkelen van de bindweefselcellen m.a.w. we versterken de lederhuid door stimulatie van de aanmaak van collageen (verzachten).
  • Verbeteren van de huiddoorbloeding m.a.w. zorgen dat er meer zuurstof en voeding naar de cellen gaat.
  • Het onder controle krijgen van pigmentcellen en talgklieren, waardoor er minder oneffenheden opkomen en de huid egaliseert.
Hoe werkt huidverbetering?


Onze huid beschikt over zo’n fantastisch herstelvermogen. Daarom gaan we de huid opzettelijk zelf doen werken door ze een beetje te triggeren. Hierdoor worden de huidcellen en bindweefselcellen als het ware wakker geschud.

De behandeling wordt geleidelijk opgebouwd in intensiteit. Op deze manier kunnen we alle huidlagen optimaal aan het werk zetten. Daarbij is het belangrijk om de huid genoeg tijd en rust geven om weer nieuwe cellen en collageen aan te maken. Dosering is de kunst van onze specialisatie!


Uiteraard is het ten eerste belangrijk dat de veroorzakende factoren van huidoneffenheden zoals pigmentvlekken en onzuiverheden aangepakt worden. Het heeft geen enkele zin om symptomen proberen bestrijden als we niet eerst de oorzaak aanpakken.

Ons instituut schoolt zich hiervoor constant bij zodat we u met zekerheid het juiste advies kunnen geven.
Welke behandelingen verbeteren de huid?


Huidverbeterende peelings

Peelings bestaan uit natuurlijke zuren, waarvan de samenstelling en de kracht kan variëren. Voor elk huidtype is er een gepaste peeling. De zuren verweken de dode huidcellen en zorgen ervoor dat de aanmaak van nieuwe huidcellen wordt versneld. Deze nieuwe huidcellen zijn rond van vorm en bevatten voldoende water(denk aan “eerst water, de rest komt later”) waardoor de huid weer gehydrateerd raakt en gladder aanvoelt. Er zijn ook peelings die ontstekingsremmend werken en de talgproductie onder controle brengen, gladmakende peelings die reliëf door grove poriën, acné-littekens en fijne lijntjes verminderen en peelings die overtollig pigment vervagen en weer zorgen voor een mooie uitstraling van de huid.

Voordelen van peelings

Het grootste voordeel van peelings is dat elk zuur een specifieke werking heeft, waardoor de behandeling afgestemd kan worden op elke huidconditie. Omdat restyled beauty kennis heeft over de ingrediënten, kunnen wij goed adviseren waarom een bepaald zuur goed werkt voor de ene klant en voor de andere minder. Daarnaast bevatten veel peelings een mix van verschillende zuren, waardoor er in deze behandeling veel verschillende oneffenheden tegelijk behandeld kunnen worden. Onze mesopeels: glycolic (voor alle huidtypes) strijdt tegen algemene veroudering van de huid, lactic (gecombineerd huidtype) zorgt voor een optimale hydratatie en verfijnt fijne lijntjes, salicylic (droog acné huidtype) verfijnt fijne lijntjes, zichtbare poriën en onzuiverheden zoals mee-eters en ontstekingen, mandelic (vet huidtype) verfijnt fijne lijntjes, grove poriën en onzuiverheden, tran3x verfijnt fijne lijntjes en werkt op pigmentvlekken. Een complete huidverbetering dus. Het is ook zeer belangrijk de intensiteit van elke peeling mooi op te bouwen in een kuurvorm. De huid versterkt na elke peeling en wordt weerbaarder waardoor je geleidelijk aan het einddoel gaat bereiken.

Huidverbetering met micro-needling of M-pen

Met de M-pen prikkelen we de opperhuid én de lederhuid. Deze speciale pen heeft een kopstukje met fijne naaldjes, waarmee we loodrecht naaldjes onder cirkelvormige beweging in de huid laten vibreren. Deze prikkeling zet het regeneratievermogen van de huid op gang waardoor de huidkwaliteit verbetert. De behandeling kan cosmetisch uitgevoerd worden met 0,5 mm diepte of medisch met 1 tot 2 mm diepte. Met micro-neelding behandelen we meestal wat dieper in de huid dan bij peelings. Dit kan noodzakelijk zijn indien er schade is in het bindweefsel zoals bij acné- of trauma-littekens, rimpels en fijne lijntjes, grove poriën en pigmentvlekken.

Voordelen van micro-needling of M-pen

Micro-needling kan geheel lokaal uitgevoerd worden en de intensiteit is goed af te stemmen per gebied van de huid. Het huidverbeterende effect van micro-needling of M-pen gaat geleidelijk, maar is nog lang zichtbaar: tot ruim 12 weken na de behandeling. Collagene vezels die daarbij zijn aangemaakt zijn zelfs blijvend zodoende dat het vergladdende effect een lange termijn resultaat is. Huidveroudering kan daarentegen niet stopgezet worden daarom is het belangrijk onderhoud aan te houden. Micro-needling maakt de huid niet alleen gladder maar is ook zuiverend en egaliserend op huidverkleuringen. Er kan een peptide peeling toegevoegd worden om de intensiteit op te bouwen.Grotendeels is het effect ook zichtbaar zonder foto’s en meestal bij elke behandeling weer meer. Vrouwen merken op minder make-up nodig te hebben, er frisser en minder vermoeid uit te zien en minder onzuiverheden te krijgen.

De intensiteit van de behandeling is sterk. Na de behandeling kan de huid rood uitzien. Ondanks deze vlekkerige roodheden zal jouw omgeving na enkele dagen bijna niet opmerken zo’n intensieve behandeling hebt gehad.
Voor wie is welke huidverbeterende behandeling het beste?


Welke behandeling bij je past is afhankelijk van jouw persoonlijke wensen, levensstijl, verwachtingen en natuurlijk de behoefte van de huid. Heb je een druk leven en wil je intensief behandeld worden? Dan is de micro-needling wellicht ideaal voor je. Vind je het juist fijn om direct effect te hebben en juist prettig elke 4 tot 6 weken langs te komen? Dan passen de peelings misschien bij je.

Tijdens het intakegesprek peilen wij welke behandeling het beste overeenkomt met uw verwachtingen en bespreekt zij alle mogelijkheden. Eventueel kunt u ook opteren om een huidanalyse te laten uitvoeren met ons A-One Smart toestel. Uiteindelijk stemt u zelf toe om over te gaan op behandeling.

Tussendoor evalueren wij telkens of de voortgang naar wens verloopt. Mocht dit niet het geval zijn kan er overgestapt worden naar een andere intensiteit of een ander soort behandeling.