TANDEN BLEKEN

Tanden-bleken-restyled-beauty-bilzen
Tanden-laten-witten-restyled-beauty-bilz

Wat is de Cosmotology-techniek?


Cosmotology is de meest revolutionaire techniek om op een natuurlijke en pijnloze manier de tanden witter te maken. Het is 100% natuurlijk & cosmetisch en absoluut onschadelijk voor het tandglazuur. Het procedé is erop gericht om vanuit esthetisch oogpunt de tanden weer hun stralende, witte glans terug te geven.

De “Tanden bleken”-techniek wordt uitgevoerd door een opgeleide Cosmotology-specialist(e). Het witter maken van de tanden gebeurt door de combinatie van tandblekende gel en de lichtstralen van de Cosmotology-lamp.

De tandblekende componenten reinigen grondig het tandoppervlak en de combinatie van het koude LED-licht met het infraroodlicht zorgt ervoor dat zowel het tandoppervlak, als de groefjes in en tussen de tanden een diepgaande reiniging ondergaan. ‘A perfect smile’ gegarandeerd.
Hoe verloopt de behandeling?


Stap 1: Bepalen van de tandkleur

Voor de behandeling van start gaat, wordt eerst de tandkleur bepaald aan de hand van de Shade Guide (kleurpallet tanden).

Stap 2: Reiniging

Vervolgens krijg je een Finger Brush waarmee je gedurende 30 seconden de tanden poetst (inclusief de groefjes in een op- en neerwaartse beweging).

Stap 3: Het mondstuk

Het mondstuk wordt door de specialist gevuld met de gel en aan jou overhandigd waarna gevraagd zal worden om het mondstuk in de mond te plaatsen. Hierna bekijkt de specialist of het mondstuk correct geplaatst is en zal hij/zij het mondstuk mogelijk aandrukken om de gel optimaal te verspreiden. Je hoeft niet hard te bijten op het mondstuk. De veiligheidsbril zal je worden overhandigd en de lamp wordt ingeschakeld.

Stap 4: Na de behandeling

Na de behandeling van 20 minuten stopt de lamp automatisch. Je mag het mondstuk zelf uit de mond halen en de achtergebleven pasta uit de mond spoelen met water.
Good to know


Wacht tot 4 uur na de behandeling om iets te eten, te drinken of te roken.

LET OP: de eerste 24 uur niet in aanraking komen met sterk gekleurde voeding of dranken (dus geen koffie, thee, wijn, tomatensaus, …).
Is tanden bleachen voor iedereen geschikt?


Het wordt afgeraden om de tanden te bleachen op uitneembare kunstgebitten, alsook op recent geplaatste kronen. Tanden bleachen wordt ook afgeraden bij zwangere vrouwen. Grijze en zwarte tanden zijn moeilijker te bleachen dan gele tanden.
Hoe lang duurt het vooraleer ik resultaat mag verwachten van de behandeling?


Direct na de behandeling zijn de resultaten al te zien. Na 20 minuten behandeltijd zien we onmiddellijk een verschil van 2 tot 9 tinten witter.
Hoe lang blijven de tanden wit?


Gemiddeld blijven de tanden na de behandeling 3 tot 6 maanden wit. Dit hangt uiteraard sterk af van jouw leefwijze. De tanden zullen langer wit blijven als je niet rookt en geen thee, koffie of rode wijn drinkt. Als je je witte tanden wilt blijven behouden, is het aangewezen om de behandeling 1 à 2 keer per jaar te herhalen.